Čokoládové suflé s kopečkem zmrzliny a horkým ovocem
4.6
hodnoceno: 5
Příprava:neuvedeno
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
250
g
máslo
150
g
hladká mouka
5
ks
vejce
hnědý rum
dle chuti
100
g
cukr krystal
200
g
hořká čokoláda
kvalitní
ovoce
1
lžička
škrobová moučka
40
g
kakao
hořké
1
lžíce
instantní káva
sypká, 1–2 lžíce
zmrzlina
Postup přípravy receptu
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao, kávu, rum a postupně přisypáváme hladkou mouku. Krémem plníme vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na suflé. Případně je můžeme vyložit pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C jen 10 minut. Čokoláda uvnitř by měla zůstat tekutá. Mezitím do ovoce přidáme lžičku škrobu, trochu rumu a zahřejeme buď v mikrovlnné troubě, nebo za stálého míchání na sporáku (k přípravě ovoce můžeme použít i kvalitní džem v kombinaci s mraženým či čerstvým ovocem). Formičky opatrně vyjmeme z trouby, vyklopíme a ještě teplé naservírujeme s kopečkem zmrzliny a horkým ovocem na talíře.
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky…
více o Losos s bylinkovou omáčkou
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou