Čokoládové suflé s kopečkem zmrzliny a horkým ovocem
4.6
hodnoceno: 5
Příprava:neuvedeno
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
250
g
máslo
150
g
hladká mouka
5
ks
vejce
hnědý rum
dle chuti
100
g
cukr krystal
200
g
hořká čokoláda
kvalitní
ovoce
1
lžička
škrobová moučka
40
g
kakao
hořké
1
lžíce
instantní káva
sypká, 1–2 lžíce
zmrzlina
Postup přípravy receptu
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao, kávu, rum a postupně přisypáváme hladkou mouku. Krémem plníme vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na suflé. Případně je můžeme vyložit pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C jen 10 minut. Čokoláda uvnitř by měla zůstat tekutá. Mezitím do ovoce přidáme lžičku škrobu, trochu rumu a zahřejeme buď v mikrovlnné troubě, nebo za stálého míchání na sporáku (k přípravě ovoce můžeme použít i kvalitní džem v kombinaci s mraženým či čerstvým ovocem). Formičky opatrně vyjmeme z trouby, vyklopíme a ještě teplé naservírujeme s kopečkem zmrzliny a horkým ovocem na talíře.
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem