V míse smíchejte mouku s cukrem. Přidejte do směsi máslo a zpracujte tak, aby vznikla drobenka. Do ní přidejte žloutek, vodu a vypracujte do těsta. Vložte ho na hodinu do lednice. Po vyjmutí těsto rozválejte, vykrájejte z něj kolečka a těmi vyložte formičky na košíčky. Na těsto dejte pečicí papír ve tvaru kolečka a na něj fazole, aby se těsto ve formičkách při pečení nezvedalo.
Troubu předehřejte na 180 °C a košíčky pečte asi 10 minut.
Připravte si čokoládový krém. Smetanu nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Čokoládu nalámejte do mísy a zalijte ji vařící smetanou. Pořádně promíchejte a poté do směsi vmíchejte máslo. Nechte krém docela vystydnout a poté směsí naplňte cukrářský sáček. Čokoládovým krémem naplňte košíčky a ozdobte je.
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí