V míse smíchejte mouku s cukrem. Přidejte do směsi máslo a zpracujte tak, aby vznikla drobenka. Do ní přidejte žloutek, vodu a vypracujte do těsta. Vložte ho na hodinu do lednice. Po vyjmutí těsto rozválejte, vykrájejte z něj kolečka a těmi vyložte formičky na košíčky. Na těsto dejte pečicí papír ve tvaru kolečka a na něj fazole, aby se těsto ve formičkách při pečení nezvedalo.
Troubu předehřejte na 180 °C a košíčky pečte asi 10 minut.
Připravte si čokoládový krém. Smetanu nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Čokoládu nalámejte do mísy a zalijte ji vařící smetanou. Pořádně promíchejte a poté do směsi vmíchejte máslo. Nechte krém docela vystydnout a poté směsí naplňte cukrářský sáček. Čokoládovým krémem naplňte košíčky a ozdobte je.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček