V míse smíchejte mouku s cukrem. Přidejte do směsi máslo a zpracujte tak, aby vznikla drobenka. Do ní přidejte žloutek, vodu a vypracujte do těsta. Vložte ho na hodinu do lednice. Po vyjmutí těsto rozválejte, vykrájejte z něj kolečka a těmi vyložte formičky na košíčky. Na těsto dejte pečicí papír ve tvaru kolečka a na něj fazole, aby se těsto ve formičkách při pečení nezvedalo.
Troubu předehřejte na 180 °C a košíčky pečte asi 10 minut.
Připravte si čokoládový krém. Smetanu nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Čokoládu nalámejte do mísy a zalijte ji vařící smetanou. Pořádně promíchejte a poté do směsi vmíchejte máslo. Nechte krém docela vystydnout a poté směsí naplňte cukrářský sáček. Čokoládovým krémem naplňte košíčky a ozdobte je.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké