Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. 500 ml šlehačky vyšleháme dotuha se dvěma ztužovači šlehačky a odložíme do chladničky.
Žloutky ušleháme s práškovým cukrem a postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládu a ušlehanou šlehačku.
Formu vyložíme jemnou průsvitnou fólií. Na její dno rozložíme Be-Be sušenky, které potřeme krémem. Na krém opět rozložíme sušenky a znovu krém, dokud formu nenaplníme.
Potom formu přikryjeme fólií a odložíme na 4 hodiny do mrazáku. Před podáváním opatrně odstraníme fólii, koláč vyklopíme a ozdobíme zbylou šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem a kakaovým práškem.
Změklé máslo, sůl, moučkový a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1…
více o Božské ořechové trojúhelníky
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové