Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. 500 ml šlehačky vyšleháme dotuha se dvěma ztužovači šlehačky a odložíme do chladničky.
Žloutky ušleháme s práškovým cukrem a postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládu a ušlehanou šlehačku.
Formu vyložíme jemnou průsvitnou fólií. Na její dno rozložíme Be-Be sušenky, které potřeme krémem. Na krém opět rozložíme sušenky a znovu krém, dokud formu nenaplníme.
Potom formu přikryjeme fólií a odložíme na 4 hodiny do mrazáku. Před podáváním opatrně odstraníme fólii, koláč vyklopíme a ozdobíme zbylou šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem a kakaovým práškem.
Změklé máslo, sůl, moučkový a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek