Bílky s cukrem vyšleháme na pevný sníh. 50 g čokolády rozehřejeme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu vyšleháme se žloutky do pěny. Opatrně přimícháme sníh z bílků a lehce vmícháme prosetou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme hotové těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout a opatrně vyklopíme.
Korpus vodorovně rozkrojíme a oba díly prolijeme rumem. Na spodní díl natřeme 2/3 krému, na horní marmeládu a přiklopíme. Povrch dortu potřeme zbylým krémem a necháme proležet. Bok dortu můžeme posypat kokosem a dozdobit dle vlastní fantazie nebo jen posypat nastrouhanou čokoládou.
Krém: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a za stálého míchání spojíme se 4 lžícemi smetany a 2 lžícemi rumu. V míse vyšleháme máslo s vanilkovým cukrem a tvarohem v hladký krém, do kterého postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládu.
Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš…
více o Nepečený tvarohový dort
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem