Bílky s cukrem vyšleháme na pevný sníh. 50 g čokolády rozehřejeme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu vyšleháme se žloutky do pěny. Opatrně přimícháme sníh z bílků a lehce vmícháme prosetou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme hotové těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout a opatrně vyklopíme.
Korpus vodorovně rozkrojíme a oba díly prolijeme rumem. Na spodní díl natřeme 2/3 krému, na horní marmeládu a přiklopíme. Povrch dortu potřeme zbylým krémem a necháme proležet. Bok dortu můžeme posypat kokosem a dozdobit dle vlastní fantazie nebo jen posypat nastrouhanou čokoládou.
Krém: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a za stálého míchání spojíme se 4 lžícemi smetany a 2 lžícemi rumu. V míse vyšleháme máslo s vanilkovým cukrem a tvarohem v hladký krém, do kterého postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládu.
Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš…
více o Nepečený tvarohový dort
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka