Bílky s cukrem vyšleháme na pevný sníh. 50 g čokolády rozehřejeme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu vyšleháme se žloutky do pěny. Opatrně přimícháme sníh z bílků a lehce vmícháme prosetou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme hotové těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout a opatrně vyklopíme.
Korpus vodorovně rozkrojíme a oba díly prolijeme rumem. Na spodní díl natřeme 2/3 krému, na horní marmeládu a přiklopíme. Povrch dortu potřeme zbylým krémem a necháme proležet. Bok dortu můžeme posypat kokosem a dozdobit dle vlastní fantazie nebo jen posypat nastrouhanou čokoládou.
Krém: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a za stálého míchání spojíme se 4 lžícemi smetany a 2 lžícemi rumu. V míse vyšleháme máslo s vanilkovým cukrem a tvarohem v hladký krém, do kterého postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládu.
Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš…
více o Nepečený tvarohový dort
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme…
více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort