Sušenky rozdrtíme v mixéru nebo válečkem a promícháme je s většinou rozpuštěného másla. Hmotu upěchujeme lžící na dno rozevírací formy (větší) vymazané máslem.
Troubu předehřejeme na 140 °C. Smetanu zahřejeme téměř k varu a rozmícháme v ní na kousky nalámanou čokoládu, dokud se nerozpustí. Odstavíme a necháme vychladnout.
Tvaroh rozmícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přišleháme vejce. Tvarohovou hmotu smícháme s čokoládovou smetanou, nalijeme jí na korpus a dáme péct do vyhřáté trouby na 1 hodinu.
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou