Sušenky rozdrtíme v mixéru nebo válečkem a promícháme je s většinou rozpuštěného másla. Hmotu upěchujeme lžící na dno rozevírací formy (větší) vymazané máslem.
Troubu předehřejeme na 140 °C. Smetanu zahřejeme téměř k varu a rozmícháme v ní na kousky nalámanou čokoládu, dokud se nerozpustí. Odstavíme a necháme vychladnout.
Tvaroh rozmícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přišleháme vejce. Tvarohovou hmotu smícháme s čokoládovou smetanou, nalijeme jí na korpus a dáme péct do vyhřáté trouby na 1 hodinu.
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky