Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme ručním šlehačem a postupně vmícháme cukr, vanilínový cukr, vychladlou čokoládu, 2 vejce a 4 žloutky.
Přidáme promíchanou mouku s práškem do pečiva, kakaem a vyšleháme hladkou hmotu.
Z bílků ušleháme sníh a metličkou přimícháme cukr. Sníh opatrně přimícháme do těsta.
Pečeme v dortové formě o průměru 26 cm. Dno vyložíme pečicím papírem.
Vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů, pečeme asi 45 minut.
Dortový korpus vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Marmeládu rozmícháme. Dortový korpus uprostřed podélně rozkrojíme (u průměrově menší formy korpus podélně rozkrojíme dvakrát) a spodní díly potřeme 2/3 marmelády. Přiklopíme horní díl. Okraje korpusu a horní díl potřeme tenkou vrstvou zbylé marmelády.
Čokoládu na vaření rozlámeme na kousky a ve vodní lázni rozpustíme. Potřeme horní díl korpusu i strany.
Krájíme až poleva vystydne, nejlépe zahřátým nožem.
Čokoládovou polevu, pokud vám nějaká zbyde, seškrábejte, znovu rozpusťe, nechte ztuhnout v malé nádobě a nožem nebo škrabkou udělejte hobliny na ozdobení.
Máslo a čokoládu (ta by měla mít pokojovou teplotu) dejte do misky a při středním stupni nechte rozpustit v mikrovlnce.…
více o Sachrův čokoládový dort
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových