Čokoládový dort ala Sacher

3

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Piškotové těsto
    • 150
      g máslo nebo margarín
    • 150
      g hladká mouka
    • 6
      ks vejce 2 vejce + 4 žloutky a bílky zvlášť
    • 140
      g moučkový cukr 70 g do těsta 70 g do bílků
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 150
      g hořká čokoláda
    • 20
      g kakao
  • Náplň a poleva
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 200
      g marmeláda meruňková

Postup přípravy receptu

  • Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
  • Máslo vyšleháme ručním šlehačem a postupně vmícháme cukr, vanilínový cukr, vychladlou čokoládu, 2 vejce a 4 žloutky.
  • Přidáme promíchanou mouku s práškem do pečiva, kakaem a vyšleháme hladkou hmotu.
  • Z bílků ušleháme sníh a metličkou přimícháme cukr. Sníh opatrně přimícháme do těsta.
  • Pečeme v dortové formě o průměru 26 cm. Dno vyložíme pečicím papírem.
  • Vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů, pečeme asi 45 minut.
  • Dortový korpus vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  • Marmeládu rozmícháme. Dortový korpus uprostřed podélně rozkrojíme (u průměrově menší formy korpus podélně rozkrojíme dvakrát) a spodní díly potřeme 2/3 marmelády. Přiklopíme horní díl. Okraje korpusu a horní díl potřeme tenkou vrstvou zbylé marmelády.
  • Čokoládu na vaření rozlámeme na kousky a ve vodní lázni rozpustíme. Potřeme horní díl korpusu i strany.
  • Krájíme až poleva vystydne, nejlépe zahřátým nožem.
  • Čokoládovou polevu, pokud vám nějaká zbyde, seškrábejte, znovu rozpusťe, nechte ztuhnout v malé nádobě a nožem nebo škrabkou udělejte hobliny na ozdobení.
Zařazení: Dorty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: