6 žloutků utřeme s půlkou prášku do pečiva. Přidáme na páře rozehřátou, lehce vychladlou čokoládu a promícháme. Z 6 bílků a cukru ušleháme pevný sníh a lehce vmícháme ke žloutkům. Nalijeme do dortové formy průměr 24 cm, vymazané a vysypané moukou.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30–35 minut.
Těsto se nám při pečení nafoukne, po vyndání splaskne, tak to má být. Po zchladnutí přendáme korpus na mísu, lehce pokapeme rumem (můžete vynechat) a natřeme marmeládu, můžete použít i borůvkovou nebo lesní směs. Nakonec potřeme ušlehanou šlehačkou a na ní nastrouháme ledové kaštany. Necháme vychladit v lednici. Je to jednoduché, rychlé, ale výborné.
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med…
více o Banánový koláč s čokoládou
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly