6 žloutků utřeme s půlkou prášku do pečiva. Přidáme na páře rozehřátou, lehce vychladlou čokoládu a promícháme. Z 6 bílků a cukru ušleháme pevný sníh a lehce vmícháme ke žloutkům. Nalijeme do dortové formy průměr 24 cm, vymazané a vysypané moukou.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30–35 minut.
Těsto se nám při pečení nafoukne, po vyndání splaskne, tak to má být. Po zchladnutí přendáme korpus na mísu, lehce pokapeme rumem (můžete vynechat) a natřeme marmeládu, můžete použít i borůvkovou nebo lesní směs. Nakonec potřeme ušlehanou šlehačkou a na ní nastrouháme ledové kaštany. Necháme vychladit v lednici. Je to jednoduché, rychlé, ale výborné.
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Menší SYROVÝ květák nastrouhat, přidat mouku, mléko, vejce, osolit a opepřit. Lžící dělat na pánvi placičky a smažit na…
více o Bleskové květákové placičky
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka