Těsto uhněteme z mouky, kakaa, cukru, vanilkového cukru, soli, másla a vejce. Menší dortovou formu vymažeme a vložíme těsto, po stranách uděláme okraje. Dáme na 40 minut chladit.
Předehřejeme si troubu.
Na krém vezmeme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s tvarohem, mlékem, citrónovou šťávou, cukrem a pudinkovým práškem. Tvarohový krém rozdělíme na dvě poloviny. Jednu necháme bílou a druhou dochutíme kakaem.
Světlou polovinu nalijeme na těsto a poté i tmavou polovinu.
Pečeme přibližně 55 minut.
Po vyndání z trouby necháme vychladnout a posypeme čokoládou.
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami