2.4
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění… více o Čokoládový dort bez mouky
Žloutky, cukr a vodu ušleháme do pěny (když děláme ručně vařečkou, tak alespoň půl hoďky). Přidáme promíchanou mouku s… více o Makovec s krémem
Žloutky s vodou a cukrem ušlehejte, přidejte směs mouky, máku a prášku do pečiva. Nakonec lehce vmíchejte sníh ze… více o Makovníček s krémem
Polévky jsou v zimě skvělým pomocníkem v boji s nevlídným počasím, ale i nepříjemnými virózami… Celý článek
Když teploty klesnou pod nulu a mráz zalézá až pod kůži, člověk hledá, čím by se zahřál.… Celý článek
Je skvělý pro začínající pekaře i ty, kteří nemají rádi recepty s dlouhým seznamem surovin.… Celý článek
Víkend je ideální chvíle na to si dopřát královskou snídani, na kterou ve všední dny není… Celý článek
Do masa nařízneme nožem několik otvorů a vyplníme je párky. Do dalších otvorů zasuneme na nudličky nakrájenou slaninu,… více o OKATÉ MASO
Bůček vcelku zalijeme v papiňáku dostatečným množstvím horké vody, přidáme 12 očištěných stroužků česneku, celý pepř,… více o Nakládaný bůček pivního experta
Na rozpálený olej dáme nadrobno nakrájenou chilli papričku (pokud chcete pálivější jídlo, necháte jadérka), přidáme… více o Ďábelské menu
Na rozpáleném oleji osmažíme 1 nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme zelí, celý kmín, zalijeme vínem a dusíme. V druhé… více o Lasagne se zelím
Těsto rozválíme a naskládame na něj šunku a salám. Na menším množství tuku spěníme pokrájenou cibulku,rozklepneme… více o Burda štrúdl
Všechny ingredience dát do mísy, míchat v půlhodinových intervalech a přikrývat (například talířem). Po 3-4 hodinách… více o Rychlé okurky
V hrnci ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit med. Vmícháme ovesné vločky a přidáme skořici. Všechno mícháme ještě… více o Anglická ovesná kaše
Vypracujeme těsto, necháme přes noc uležet v lednici. Před pečením potírám rozšlehaným vajíčkem. (dávka vyjde na 2… více o Perníčky na chaloupky
Těsto: Nad parou rozpustíme heru, přidáme vejce, cukr, med, sodu a mouku a šleháme nad parou 10 minut až do zlaté… více o Marlenka – medovník
Ušleháme cukr se žloutky, přidáme olej, vodu, vanilkový cukr, mouku, pomalu přidáváme ušlehané bílky a nakonec prášek… více o Rychlá olejová bábovka – beránek
Troubu předehřejeme na 120 stupňů, formičky vložíme do hlubokého plechu. Dáme vařit 1-2 liry vody, kterou budeme… více o Créme brulée
Nejprve opláchneme čínské zelí a rajčata. Čínské zelí pokrájíme na menší proužky, rajčata na kostičky. Přidáme… více o Salát s čínským zelím