Sušenky rozdrobte do mísy robotu, přilijte máslo a rozmixujte dohladka. Směs přendejte do keramické mísy, nejlépe kulaté a rozprostřete ji po dně i bocích. Dejte na půl hodiny chladit.
Mléko, 250 ml smetany ke šlehání a obě čokolády dejte do hrnce a na středním ohni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila a s ostatními surovinami vytvořila hladký krém. Přiveďte téměř k varu. V míse našlehejte oba cukry, škrob, whisky a žloutky a směs poté zašlehejte k čokoládě. Přiveďte k varu a povařte 1–2 minuty do zhoustnutí. Dejte stranou, aby směs zchladla. Pak přelijte na sušenkový základ a 3 hodiny chlaďte.
Zbývající smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuha, smíchejte se zakysanou smetanou a ozdobte dort.
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.