Sušenky rozdrobte do mísy robotu, přilijte máslo a rozmixujte dohladka. Směs přendejte do keramické mísy, nejlépe kulaté a rozprostřete ji po dně i bocích. Dejte na půl hodiny chladit.
Mléko, 250 ml smetany ke šlehání a obě čokolády dejte do hrnce a na středním ohni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila a s ostatními surovinami vytvořila hladký krém. Přiveďte téměř k varu. V míse našlehejte oba cukry, škrob, whisky a žloutky a směs poté zašlehejte k čokoládě. Přiveďte k varu a povařte 1–2 minuty do zhoustnutí. Dejte stranou, aby směs zchladla. Pak přelijte na sušenkový základ a 3 hodiny chlaďte.
Zbývající smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuha, smíchejte se zakysanou smetanou a ozdobte dort.
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl