Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo s čokoládou, čokoláda se musí rozpustit všechna.
V míse rozmícháme vajíčka, žloutky a cukr, poté přidáme mouku a naposledy rozpuštěnou čokoládu a vše řádně zamícháme.
Keramické misky vymažeme máslem a posypeme moukou a naplíme přibližně do půlky. Pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 180°C.
!!! Je opravdu důležité si troubu předehřát až na 180°C a 10 minut dodržet. !!!
Fondány vyklopit z misek max. do 2 minut od vyndání z trouby, podávají se hned.
Osobně doporučuji udělat na zkoušku menší dávku (několikrát se mi předtím nepovedly), např.: 1 vejce, 1 žloutek, 45 g másla, 45 g čokolády, 30 g cukru, 3 g mouky.
K fondánům je dobré podávat zmrzlinu nebo malinovou/jahodovou omáčku.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka