Čokoládový fondán

2.89

hodnoceno: 9
Příprava: 30 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 180
      g máslo
    • 12
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 4
      ks žloutek
    • 180
      g čokoláda měla by být 60%
    • 120
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo s čokoládou, čokoláda se musí rozpustit všechna.
  • V míse rozmícháme vajíčka, žloutky a cukr, poté přidáme mouku a naposledy rozpuštěnou čokoládu a vše řádně zamícháme.
  • Keramické misky vymažeme máslem a posypeme moukou a naplíme přibližně do půlky. Pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 180°C.
  • !!! Je opravdu důležité si troubu předehřát až na 180°C a 10 minut dodržet. !!!
  • Fondány vyklopit z misek max. do 2 minut od vyndání z trouby, podávají se hned.
  • Osobně doporučuji udělat na zkoušku menší dávku (několikrát se mi předtím nepovedly), např.: 1 vejce, 1 žloutek, 45 g másla, 45 g čokolády, 30 g cukru, 3 g mouky.
  • K fondánům je dobré podávat zmrzlinu nebo malinovou/jahodovou omáčku.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: