Na lžíci oleje osmahneme na pánvi pokrájenou slaninu s cibulí, přidáme nasekaný česnek a nadrobno nakrájené chilli papričky. Vše opékáme asi osm minut, pak směs přesuneme do hrnce, kde budeme později vařit čokoládový guláš.
Maso nakrájíme na kostky a na talíři obalíme v mouce. Osmahneme je na téže pánvi, podle potřeby přidáme olej. Opečené maso dáme ke směsi do hrnce, podle chuti s citem osolíme a opepříme.
Výpek v pánvi zalijeme vývarem (nejlepší je z odřezků vzniklých při krájení kližky), chvíli povaříme a přilijeme do hrnce. Přidáme oloupaná konzervovaná rajčata, cukr, skořici a vše přivedeme na několik minut k varu.
Hrnec s gulášem vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pod pokličkou dusíme 1,5 hodiny, občas promícháme.
Do horkého guláše vmícháme čokoládu, aby se rozpustila. Pokrm nejlépe chutná s bramboráčky, ale i s kusem chleba.
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a…
více o Tvarohový koláč s ořechy
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč