Na lžíci oleje osmahneme na pánvi pokrájenou slaninu s cibulí, přidáme nasekaný česnek a nadrobno nakrájené chilli papričky. Vše opékáme asi osm minut, pak směs přesuneme do hrnce, kde budeme později vařit čokoládový guláš.
Maso nakrájíme na kostky a na talíři obalíme v mouce. Osmahneme je na téže pánvi, podle potřeby přidáme olej. Opečené maso dáme ke směsi do hrnce, podle chuti s citem osolíme a opepříme.
Výpek v pánvi zalijeme vývarem (nejlepší je z odřezků vzniklých při krájení kližky), chvíli povaříme a přilijeme do hrnce. Přidáme oloupaná konzervovaná rajčata, cukr, skořici a vše přivedeme na několik minut k varu.
Hrnec s gulášem vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pod pokličkou dusíme 1,5 hodiny, občas promícháme.
Do horkého guláše vmícháme čokoládu, aby se rozpustila. Pokrm nejlépe chutná s bramboráčky, ale i s kusem chleba.
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v…
více o Vynikající zapečené palačinky
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků