Na lžíci oleje osmahneme na pánvi pokrájenou slaninu s cibulí, přidáme nasekaný česnek a nadrobno nakrájené chilli papričky. Vše opékáme asi osm minut, pak směs přesuneme do hrnce, kde budeme později vařit čokoládový guláš.
Maso nakrájíme na kostky a na talíři obalíme v mouce. Osmahneme je na téže pánvi, podle potřeby přidáme olej. Opečené maso dáme ke směsi do hrnce, podle chuti s citem osolíme a opepříme.
Výpek v pánvi zalijeme vývarem (nejlepší je z odřezků vzniklých při krájení kližky), chvíli povaříme a přilijeme do hrnce. Přidáme oloupaná konzervovaná rajčata, cukr, skořici a vše přivedeme na několik minut k varu.
Hrnec s gulášem vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pod pokličkou dusíme 1,5 hodiny, občas promícháme.
Do horkého guláše vmícháme čokoládu, aby se rozpustila. Pokrm nejlépe chutná s bramboráčky, ale i s kusem chleba.
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty