Čokoládový guláš

3.44

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks skořice větší svitek
    • pepř mletý
    • 1
      lžička chilli mleté
    • 150
      g anglická slanina
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 600
      ml vývar
    • 400
      g rajčata oloupaná z konzervy
    • 1500
      g hovězí kližka
    • 2
      ks chilli papričky čerstvé
    • 1
      lžička cukr přírodní

Postup přípravy receptu

  • Na lžíci oleje osmahneme na pánvi pokrájenou slaninu s cibulí, přidáme nasekaný česnek a nadrobno nakrájené chilli papričky. Vše opékáme asi osm minut, pak směs přesuneme do hrnce, kde budeme později vařit čokoládový guláš.
  • Maso nakrájíme na kostky a na talíři obalíme v mouce. Osmahneme je na téže pánvi, podle potřeby přidáme olej. Opečené maso dáme ke směsi do hrnce, podle chuti s citem osolíme a opepříme.
  • Výpek v pánvi zalijeme vývarem (nejlepší je z odřezků vzniklých při krájení kližky), chvíli povaříme a přilijeme do hrnce. Přidáme oloupaná konzervovaná rajčata, cukr, skořici a vše přivedeme na několik minut k varu.
  • Hrnec s gulášem vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pod pokličkou dusíme 1,5 hodiny, občas promícháme.
  • Do horkého guláše vmícháme čokoládu, aby se rozpustila. Pokrm nejlépe chutná s bramboráčky, ale i s kusem chleba.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: