Na lžíci oleje osmahneme na pánvi pokrájenou slaninu s cibulí, přidáme nasekaný česnek a nadrobno nakrájené chilli papričky. Vše opékáme asi osm minut, pak směs přesuneme do hrnce, kde budeme později vařit čokoládový guláš.
Maso nakrájíme na kostky a na talíři obalíme v mouce. Osmahneme je na téže pánvi, podle potřeby přidáme olej. Opečené maso dáme ke směsi do hrnce, podle chuti s citem osolíme a opepříme.
Výpek v pánvi zalijeme vývarem (nejlepší je z odřezků vzniklých při krájení kližky), chvíli povaříme a přilijeme do hrnce. Přidáme oloupaná konzervovaná rajčata, cukr, skořici a vše přivedeme na několik minut k varu.
Hrnec s gulášem vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pod pokličkou dusíme 1,5 hodiny, občas promícháme.
Do horkého guláše vmícháme čokoládu, aby se rozpustila. Pokrm nejlépe chutná s bramboráčky, ale i s kusem chleba.
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta