kg
třešně
vypeckované třešně – může být kompot, pak ale dejte do těsta o něco méně cukru
250
g
lískové oříšky
jemně nastrouhané
čokoládový pudink
prášek
250
g
mouka
likér
třešňový – není nutné
200
g
cukr
může být hnědého
Postup přípravy receptu
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce. Pak střídavě přidáme mouku, pudinkový prášek, skořici, vanilkový cukr a likér.
Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Třešně poklademe na těsto, formu ohraničíme alobalem, aby těsto nepřetékalo. Pečeme na 200 stupňů 25–30 minut. Vyjmeme, teplé nakrájíme na řezy a pocukrujeme moučkovým cukrem. Většinou peču poloviční dávku a dávám místo do dortové formy do koláčové.
Stejně dobře jako třešně jdou použít i sladší višně. I kompot.
Rozpis na 1 dortovou formu: Máslo rozpusťte, piškoty nadrťte nadrobno a zalijte je máslem. Hmotu promíchejte a natlačte…
více o Tvarohový koláč s třešněmi
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše…
více o Zapečené brambory s párky