kg
třešně
vypeckované třešně – může být kompot, pak ale dejte do těsta o něco méně cukru
250
g
lískové oříšky
jemně nastrouhané
čokoládový pudink
prášek
250
g
mouka
likér
třešňový – není nutné
200
g
cukr
může být hnědého
Postup přípravy receptu
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce. Pak střídavě přidáme mouku, pudinkový prášek, skořici, vanilkový cukr a likér.
Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Třešně poklademe na těsto, formu ohraničíme alobalem, aby těsto nepřetékalo. Pečeme na 200 stupňů 25–30 minut. Vyjmeme, teplé nakrájíme na řezy a pocukrujeme moučkovým cukrem. Většinou peču poloviční dávku a dávám místo do dortové formy do koláčové.
Stejně dobře jako třešně jdou použít i sladší višně. I kompot.
Rozpis na 1 dortovou formu: Máslo rozpusťte, piškoty nadrťte nadrobno a zalijte je máslem. Hmotu promíchejte a natlačte…
více o Tvarohový koláč s třešněmi
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví