kg
třešně
vypeckované třešně – může být kompot, pak ale dejte do těsta o něco méně cukru
250
g
lískové oříšky
jemně nastrouhané
čokoládový pudink
prášek
250
g
mouka
likér
třešňový – není nutné
200
g
cukr
může být hnědého
Postup přípravy receptu
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce. Pak střídavě přidáme mouku, pudinkový prášek, skořici, vanilkový cukr a likér.
Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Třešně poklademe na těsto, formu ohraničíme alobalem, aby těsto nepřetékalo. Pečeme na 200 stupňů 25–30 minut. Vyjmeme, teplé nakrájíme na řezy a pocukrujeme moučkovým cukrem. Většinou peču poloviční dávku a dávám místo do dortové formy do koláčové.
Stejně dobře jako třešně jdou použít i sladší višně. I kompot.
Rozpis na 1 dortovou formu: Máslo rozpusťte, piškoty nadrťte nadrobno a zalijte je máslem. Hmotu promíchejte a natlačte…
více o Tvarohový koláč s třešněmi
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci