kg
třešně
vypeckované třešně – může být kompot, pak ale dejte do těsta o něco méně cukru
250
g
lískové oříšky
jemně nastrouhané
čokoládový pudink
prášek
250
g
mouka
likér
třešňový – není nutné
200
g
cukr
může být hnědého
Postup přípravy receptu
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce. Pak střídavě přidáme mouku, pudinkový prášek, skořici, vanilkový cukr a likér.
Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Třešně poklademe na těsto, formu ohraničíme alobalem, aby těsto nepřetékalo. Pečeme na 200 stupňů 25–30 minut. Vyjmeme, teplé nakrájíme na řezy a pocukrujeme moučkovým cukrem. Většinou peču poloviční dávku a dávám místo do dortové formy do koláčové.
Stejně dobře jako třešně jdou použít i sladší višně. I kompot.
Rozpis na 1 dortovou formu: Máslo rozpusťte, piškoty nadrťte nadrobno a zalijte je máslem. Hmotu promíchejte a natlačte…
více o Tvarohový koláč s třešněmi
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta