kg
třešně
vypeckované třešně – může být kompot, pak ale dejte do těsta o něco méně cukru
250
g
lískové oříšky
jemně nastrouhané
čokoládový pudink
prášek
250
g
mouka
likér
třešňový – není nutné
200
g
cukr
může být hnědého
Postup přípravy receptu
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce. Pak střídavě přidáme mouku, pudinkový prášek, skořici, vanilkový cukr a likér.
Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Třešně poklademe na těsto, formu ohraničíme alobalem, aby těsto nepřetékalo. Pečeme na 200 stupňů 25–30 minut. Vyjmeme, teplé nakrájíme na řezy a pocukrujeme moučkovým cukrem. Většinou peču poloviční dávku a dávám místo do dortové formy do koláčové.
Stejně dobře jako třešně jdou použít i sladší višně. I kompot.
Rozpis na 1 dortovou formu: Máslo rozpusťte, piškoty nadrťte nadrobno a zalijte je máslem. Hmotu promíchejte a natlačte…
více o Tvarohový koláč s třešněmi
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40…
více o Čokoládové kostky s polevou
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem