
4
Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru (120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat i… více o Mramorovaný korpus
Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem,… více o Mramorový korpus
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce rozklepneme, rozdělíme: do větší mísy dáme bílky, do hrnku žloutky. Ke… více o Korpus na dort
Drobenkové koláče patří hned po bábovkách mezi nejoblíbenější klasiku. Nejsou totiž moc pracné… Celý článek
Oblíbili jste si v restauracích stále častěji podávané plněné placky, jako je tortilla,… Celý článek
Léto a nažhavený gril k sobě neodmyslitelně patří, ale nad rozžhavenými uhlíky nemusíte opékat… Celý článek
Využijte první sladké plody léta a upečte z nich něco dobrého na víkend. Koláče a další… Celý článek
Zpracujeme těsto na vále, vyválíme a vykrajujeme kolečka. Syrová kolečka potřeme polevou a zvolna upečeme. Vychladlá… více o Žluté koláčky
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec… více o Jablečné řezy piškotové
Z uvedených surovin připravíme těstíčko ve kterém obalíme naklepané a naříznuté (aby se nekroutily) plátky krkovičky.… více o Krkovička v bramborákovém těstě
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo… více o Marmeláda z bezinek a jablek
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na rozehřátém oleji nebo na grilu… více o Vepřová kýta Ježibaba
Svíčkovou očistíme od přebytečných blan a tuku, nakrájíme na steaky, pokud je maso řidší konzistence tak steak svážeme… více o Steak z hovězí svíčkové
Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, zalijeme vařící vodou, promícháme vidličkou a necháme stát 10 min pod pokličkou.… více o Rizoto z kuskusu
Nakrájíme maso na nudličky. Maso dáme do mísy a přidáme koření a olej. Necháme chvíli odležet. Poté dáme na pánev a… více o Lehoučký gyros
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli, králičí filety nakrájíme na menší kostičky,… více o Italské kari rizoto s králičím masem
\Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr (vanilkový i normální)… více o Naše Panna cotta s rybízem
Na pánvi rozehřejeme olivový olej,osmahneme cibulku, přidáme ostatní ingredience a zalijeme rozšlehaným vajíčkem.… více o Cuketová omeleta
Vše, kromě tvarohu umícháme a těsto nalijeme do vymazaného pekáče. Lžící nahážeme do těsta sladký tvaroh. více o Olejová buchta s tvarohem