Mramorovaný korpus Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru (120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat i… více o Mramorovaný korpus
Mramorový korpus Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem,… více o Mramorový korpus
Korpus na dort Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce rozklepneme, rozdělíme: do větší mísy dáme bílky, do hrnku žloutky. Ke… více o Korpus na dort
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní Rebarbora je sice zelenina a při pohledu na její dlouhé stonky mnohé ani nenapadne, že by se… Celý článek
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové… Už víte, co sladkého upéct na víkend? Udělejte si dobrý koláč! Využít do něj můžete první… Celý článek
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby… Nakládaný a dobře uleželý sýr je delikatesa, kterou si nemusíte dávat jen v hospodě. Klidně si… Celý článek
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než… My Češi jsme sice národem houbařů, ovšem uvařit si z hub kávu, by asi nikoho nenapadlo. Přesto… Celý článek
Kuřecí maso v česnekovém těstíčku Maso si předem připravíme a naložíme z výše uvedených ingrediencí, nejlépe je nechat naložené přes noc v ledničce, před… více o Kuřecí maso v česnekovém těstíčku
Lichvářské brambory Brambory, slaninu, maso a cibulku na krájíme na kostičky a vložíme do vymazaného pekáčku, osolíme a opepříme a vše… více o Lichvářské brambory
Plněné kotlety na smetaně Do kotlet uděláme kapsu a naplníme nádivkou, uzavřeme párátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Do… více o Plněné kotlety na smetaně
Kuřecí stehna v sezamu Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Rozehřejeme máslo, poté je sejmeme z ohně a vmícháme sójovou omáčku, hořčici a… více o Kuřecí stehna v sezamu
Dort Dolly 2 piškotové jahodové koupené rolády nakrájet na plátky asi 1 cm silné. Roládu si můžete upéct, ale doba přípravy se… více o Dort Dolly
Česneková pomazánka Pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a tvaroh se solí a pepřem rozšleháte vidličkou. Podáváte na rohlíku jako… více o Česneková pomazánka
Makovec bez vajec Všechny suroviny smícháme, těsto nalejeme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Na… více o Makovec bez vajec
Dědovy langoše Uděláme kvásek (mléko, droždí, trochu mouky, špetka cukru), po vykynutí smícháme s moukou se solí a nastrouhanou… více o Dědovy langoše
Francouzská Bageta Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Vodu… více o Francouzská Bageta
Čočka po indicku Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 min v ní uvaříme čočku. Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 min… více o Čočka po indicku
Jednoduché pudinkové kostky 1) Připravíme si těsto. Vajíčka s cukrem si vyšleháme do pěny, postupně přidáme teplou vodu a olej. Nakonec přidáváme… více o Jednoduché pudinkové kostky
Slané sušenky se sýrem cottage Troubu předehřejeme na 220 stupňů. V míse promícháme mouku sůl, přášek do pečiva. Přidáme máslo a zpracujeme směs… více o Slané sušenky se sýrem cottage