Mramorovaný korpus Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru (120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat i… více o Mramorovaný korpus
Mramorový korpus Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem,… více o Mramorový korpus
Korpus na dort Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce rozklepneme, rozdělíme: do větší mísy dáme bílky, do hrnku žloutky. Ke… více o Korpus na dort
Kvíz: Poznáte názvy jídel ve slovenštině? Otestujte se! Se Slováky jsme žili ve společném státě skoro 75 let, a ač každý z nás mluvil trochu jinak,… Celý článek
Jahody do truhlíku: Vypěstujte si sladkou úrodu i bez zahrady Jakmile se v květnu oteplí a nehrozí už ranní mrazíky, je ideální čas pro výsadbu sazenic… Celý článek
Vyzkoušejte lahůdkové droždí. Tento „zlatý prach“ zachutná i… Představte si, že smícháte chuť sýra, oříšků, trochu umami a špetku něčeho, co nedokážete… Celý článek
Šeříkové květy: Tajná zbraň vaší kuchyně, která dodá jídlu chuť… Šeříkové květy nejsou jen krásné, ale také užitečné. Od čajů po dezerty, tyto fialové krásky… Celý článek
Tvarožník Všechny suroviny smícháme a rozetřeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem. Poklademe kousky libovolného ovoce … více o Tvarožník
Bramborový prejt Brambory nastrouháme a na cibulce zpěníme spařenou umletou kapustu. Česnek prolisujeme. Vymazaný pekáč vysypaný… více o Bramborový prejt
Brusinka dort Žloutky + cukr + vodu ušleháme, přidáme roztopenou čokoládu s 1 polévkovou lžící másla a necháme zchladnout, mouku s… více o Brusinka dort
Hovězí jen na česneku Rozpustíme v kastrolu asi 1/8 másla a přidáme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, posolíme z obou stran.… více o Hovězí jen na česneku
Domácí krtkův dort Korpus: olej, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme lžíci rumu a ještě zamícháme. Mouku smísíme s kakaem a práškem do… více o Domácí krtkův dort
Konfitovaná kachna s dvoubarevným… Kachní stehna zbavíme zbylého peří, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vložíme do hlubokého pekáče, přidáme sádlo a… více o Konfitovaná kachna s dvoubarevným zelím a knedlíkem
Krůtí placičky podle Mirka Smíchat suroviny, nechat 30 min. uležet. Tvořit malé karbanátky a smažit na oleji. více o Krůtí placičky podle Mirka
Nejlepší žravé řezy Pečeme ve formě s vyšším okrajem, vymazané tukem, vysypané hrubou moukou. Elektrická trouba cca 180 C. Těsto: … více o Nejlepší žravé řezy
Pohankový salát se sýrem a cuketou Nejprve propláchnutou pohanku nasypeme do hrnce s osolenou vodou, přidáme lžíci olivového oleje a vaříme tak dlouho, až… více o Pohankový salát se sýrem a cuketou
Pečená žebra Zebra se daji do varici vody spolu s bobkovym listem, novym korenim, peprem, soli a chilli paprickou. Behem vareni… více o Pečená žebra
Kuřecí (králičí) směs v nádivce **Masová směs:** Cibuli si usmažíme na oleji. Přidáme orestovat kousky osoleného a opepřeného masa. Vmícháme plátky… více o Kuřecí (králičí) směs v nádivce
Kakaový koláč s tvarohem Suroviny na těsto smícháme (Heru přidáme rozpuštěnou a zchladlou), vlijeme na vyšší plech. Podobně umícháme náplň,… více o Kakaový koláč s tvarohem