V hrnci ve vodní lázni šleháme vejce a cukr asi 1/2 hodiny. Když je hmota hustá asi jako na palačinky, odstavíme a zašleháme nalámanou čokoládu a pomalu přidáváme máslo. Šleháme tak dlouho, než se máslo úplně rozpustí. Vše to trvá docela dlouho, ale vyplatí se.
Chutná výborně a v uzavřené sklenici vydrží i několik měsíců.
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany