Margarín a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutek jen po jednom (asi minutu šleháme, než přidáme další žloutek). Bílky vyšleháme zvlášť, přidáme do nich opatrně mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, poté smícháme se žloutkovou směsí. Nalijeme do dortové formy (dávám na dno pečicí papír) a pečeme zhruba 25–30 minut na 160–170 °C (podle trouby).
Čokoládu s jednou lžící mléka necháme rozpustit ve vodní lázni a zatím ve zbylém mléce našleháme smetanu v prášku. Lehce vychladlou čokoládu opatrně zamícháme do smetany a rozetřeme na upečené těsto. Posypeme povrch a strany mandlovými lupínky.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák