Čokoládový moučník

1.67

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto:
    • 6
      ks vejce
    • 0,5
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 180
      g margarín
    • 3
      lžíce mouka (2 hladké + 1 polohrubá)
    • 150
      g cukr
  • Poleva:
    • 150
      g mléko
    • 1
      balíček smetana v prášku
    • 150
      g čokoláda
    • mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  • Margarín a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutek jen po jednom (asi minutu šleháme, než přidáme další žloutek). Bílky vyšleháme zvlášť, přidáme do nich opatrně mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, poté smícháme se žloutkovou směsí. Nalijeme do dortové formy (dávám na dno pečicí papír) a pečeme zhruba 25–30 minut na 160–170 °C (podle trouby).
  • Čokoládu s jednou lžící mléka necháme rozpustit ve vodní lázni a zatím ve zbylém mléce našleháme smetanu v prášku. Lehce vychladlou čokoládu opatrně zamícháme do smetany a rozetřeme na upečené těsto. Posypeme povrch a strany mandlovými lupínky.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: