Margarín a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutek jen po jednom (asi minutu šleháme, než přidáme další žloutek). Bílky vyšleháme zvlášť, přidáme do nich opatrně mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, poté smícháme se žloutkovou směsí. Nalijeme do dortové formy (dávám na dno pečicí papír) a pečeme zhruba 25–30 minut na 160–170 °C (podle trouby).
Čokoládu s jednou lžící mléka necháme rozpustit ve vodní lázni a zatím ve zbylém mléce našleháme smetanu v prášku. Lehce vychladlou čokoládu opatrně zamícháme do smetany a rozetřeme na upečené těsto. Posypeme povrch a strany mandlovými lupínky.
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu…
více o Falešná marcipánová hmota