Kakao s vodou svaříme na hustou hmotu a necháme vychladit. Máslo, cukr, žloutky a vanilkový cukr vyšleháme do pěny a zašleháme vychladlou kakaovou hmotu. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, pokropíme rumem a zalijeme kakaovým krémem. Vrstvy opakujeme, až do vypotřebování surovin. Nahoru přijdou piškoty. Dort necháme několik hodin ztuhnout v ledničce. Nakonec jej pomažeme šlehačkou a popř. posypeme nastrouhanou čokoládou.
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete