Kakao s vodou svaříme na hustou hmotu a necháme vychladit. Máslo, cukr, žloutky a vanilkový cukr vyšleháme do pěny a zašleháme vychladlou kakaovou hmotu. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, pokropíme rumem a zalijeme kakaovým krémem. Vrstvy opakujeme, až do vypotřebování surovin. Nahoru přijdou piškoty. Dort necháme několik hodin ztuhnout v ledničce. Nakonec jej pomažeme šlehačkou a popř. posypeme nastrouhanou čokoládou.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu