Kakao s vodou svaříme na hustou hmotu a necháme vychladit. Máslo, cukr, žloutky a vanilkový cukr vyšleháme do pěny a zašleháme vychladlou kakaovou hmotu. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, pokropíme rumem a zalijeme kakaovým krémem. Vrstvy opakujeme, až do vypotřebování surovin. Nahoru přijdou piškoty. Dort necháme několik hodin ztuhnout v ledničce. Nakonec jej pomažeme šlehačkou a popř. posypeme nastrouhanou čokoládou.
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč