Kopřivový sirup V 1,5 l vody povaříme nakrájené citrony asi 5 minut. Do vlažného přidáme omyté kopřivy a necháme 1–2 dny louhovat.… více o Kopřivový sirup
Bezinkový sirup Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Přecedíme přes plátno. Přidáme cukr,… více o Bezinkový sirup
Voňavý sirup z bezinkových květů Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu sirupu a předá… více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Fialky milovala i císařovna Sissi: Zkuste je kandované, v… Jaro je úžasné období, kdy se probouzí příroda a začínají vykvétat něžné fialky. Jejich… Celý článek
Nejhezčí jarní věnce jsou ty, které můžete sníst! Recept a velká… Venku již raší první květiny a svátky jara jsou za dveřmi. Přeneste si kousek jara i k sobě… Celý článek
Chcete úrodu vlastní zeleniny? 3 jednoduché fígle, jak urychlit… Vlastnit zahradu nebo zahrádku je v dnešní době, kdy jsou potraviny drahé, velká výhoda.… Celý článek
3x moučník na víkend: Pudinková hrnková bábovka, šumavský… Na Šumavu se nejezdí jen za krásnou přírodou, ale také za skvělou kuchyní. A právě z oblasti… Celý článek
Kuřecí křupinky Maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme. Omočíme v rozšlehaném vejci a potom obalíme v mouce. Vložíme do… více o Kuřecí křupinky
Krémový jahodový dort Smícháním všech ingrediencí utvoříme těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (22 cm) a dáme péct do… více o Krémový jahodový dort
Kuřecí prsa plněná hermelínem Kuřecí prsa rozkrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme polovinou hermelínu, přeložíme a upevníme párátkem.… více o Kuřecí prsa plněná hermelínem
Nadnešená bábovka Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. Zakápneme citronovou štávou a přidáme pokrájené meruňky… více o Nadnešená bábovka
Rychlý koláč s tvarohem a ovocem Do mísy dáme zakysanou smetanu (kelímek nevyhazujeme, budeme potřebovat na odměření mouky a cukru), přidáme vejce, cukr… více o Rychlý koláč s tvarohem a ovocem
Strouhaný kakaový koláč s tvarohem Heru rozpustíme a necháme zchladnout, všechny ingredience smícháme a těsto dobře propracujeme. Rozdělíme na dva díly a… více o Strouhaný kakaový koláč s tvarohem
Slané řezy Na rozehřátém másle opražíme mouku, opatrně přiléváme mléko, stále mícháme, dokud kaše nezhoustne a nemá hrudky.… více o Slané řezy
Lovošská topinka Počet vajec záleží na počtu topinek: 1 ks topinky = 1 vejce. Plátky chleba si osmažíme z obou stran dozlatova. Z vajec… více o Lovošská topinka
Česneková bramborová polévka Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel… více o Česneková bramborová polévka
Rychlé koblihy Kváskem zaděláme těsto, necháme přikryté 20 min. kynout. Pak vyválíme, vykrájená kolečka smažíme ve fritovacím hrnci… více o Rychlé koblihy
Francouzská Bageta Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Vodu… více o Francouzská Bageta
Sachr dort Do středního kastrolku (ne moc velkého, protože směs by se zredukovala příliš rychle a spálila se předtím, než docílí… více o Sachr dort