Na rozehřátou pánev dáme tuk a opět čekáme, než se rozpálí. Rozpálenost vyzkoušíme vhozením pár hořčičných semínek. Pokud „tančí" vsypeme celou půllžičku. Hned poté vsypeme džíru (indický, římský kmín), na plátky nakrájené stroužky česneku a na kostičky nakrájenou cibuli. Posypeme masalami a restujeme dozlatova.
Nyní můžeme přidávat další ingredience – podle toho, zda vaříme sabdží, nebo dál.
Dál je indická polévka. Předem si uvaříme luštěniny, ty pak i s vodou, ve které se vařily, vlijeme do připraveného čonku a můžeme podávat.
Sabdží je hlavní jídlo. Obvykle se skládá z bílkovinové složky (maso, tofu), uhlovodanové (rýže, brambory) a zeleniny.
Při přípravě si tyto složky uvaříme předem. Připravíme si čonk a do něj vše vložíme. Začínáme od ingredience, kterou nemůžeme rozvařit. Opatrně zamícháme a můžeme podávat.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami