Čonk, Sabdží, Dál

3.5

hodnoceno: 6
Příprava: 5 minut
Porce: 5
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,5
      ks cibule
    • 0,5
      lžička hořčičné semínko
    • 2
      stroužek česnek
    • 1,5
      dl vlažná voda
    • 1
      lžička chicken masala 2 druhy podle chuti
    • 3
      lžíce ghí máslo nebo olej
    • 0,5
      lžička indický kmín římský

Postup přípravy receptu

  • Necháme nahřát wok (pánev, hrnec).
  • Na rozehřátou pánev dáme tuk a opět čekáme, než se rozpálí. Rozpálenost vyzkoušíme vhozením pár hořčičných semínek. Pokud „tančí" vsypeme celou půllžičku. Hned poté vsypeme džíru (indický, římský kmín), na plátky nakrájené stroužky česneku a na kostičky nakrájenou cibuli. Posypeme masalami a restujeme dozlatova.
  • Směs zalijeme vodou. Osolíme (nejlépe černou solí).
  • Nyní můžeme přidávat další ingredience – podle toho, zda vaříme sabdží, nebo dál.
  • Dál je indická polévka. Předem si uvaříme luštěniny, ty pak i s vodou, ve které se vařily, vlijeme do připraveného čonku a můžeme podávat.
  • Sabdží je hlavní jídlo. Obvykle se skládá z bílkovinové složky (maso, tofu), uhlovodanové (rýže, brambory) a zeleniny.
  • Při přípravě si tyto složky uvaříme předem. Připravíme si čonk a do něj vše vložíme. Začínáme od ingredience, kterou nemůžeme rozvařit. Opatrně zamícháme a můžeme podávat.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: