Na rozehřátou pánev dáme tuk a opět čekáme, než se rozpálí. Rozpálenost vyzkoušíme vhozením pár hořčičných semínek. Pokud „tančí" vsypeme celou půllžičku. Hned poté vsypeme džíru (indický, římský kmín), na plátky nakrájené stroužky česneku a na kostičky nakrájenou cibuli. Posypeme masalami a restujeme dozlatova.
Nyní můžeme přidávat další ingredience – podle toho, zda vaříme sabdží, nebo dál.
Dál je indická polévka. Předem si uvaříme luštěniny, ty pak i s vodou, ve které se vařily, vlijeme do připraveného čonku a můžeme podávat.
Sabdží je hlavní jídlo. Obvykle se skládá z bílkovinové složky (maso, tofu), uhlovodanové (rýže, brambory) a zeleniny.
Při přípravě si tyto složky uvaříme předem. Připravíme si čonk a do něj vše vložíme. Začínáme od ingredience, kterou nemůžeme rozvařit. Opatrně zamícháme a můžeme podávat.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme…
více o Skořicový koláč se švestkami