Na rozehřátou pánev dáme tuk a opět čekáme, než se rozpálí. Rozpálenost vyzkoušíme vhozením pár hořčičných semínek. Pokud „tančí" vsypeme celou půllžičku. Hned poté vsypeme džíru (indický, římský kmín), na plátky nakrájené stroužky česneku a na kostičky nakrájenou cibuli. Posypeme masalami a restujeme dozlatova.
Nyní můžeme přidávat další ingredience – podle toho, zda vaříme sabdží, nebo dál.
Dál je indická polévka. Předem si uvaříme luštěniny, ty pak i s vodou, ve které se vařily, vlijeme do připraveného čonku a můžeme podávat.
Sabdží je hlavní jídlo. Obvykle se skládá z bílkovinové složky (maso, tofu), uhlovodanové (rýže, brambory) a zeleniny.
Při přípravě si tyto složky uvaříme předem. Připravíme si čonk a do něj vše vložíme. Začínáme od ingredience, kterou nemůžeme rozvařit. Opatrně zamícháme a můžeme podávat.
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort
1) Připravíme si těsto. Vajíčka s cukrem si vyšleháme do pěny, postupně přidáme teplou vodu a olej. Nakonec přidáváme…
více o Jednoduché pudinkové kostky