Všechny přísady uhněteme šlehačem s metlami na kynuté těsto. Na plech tvoříme kopečky a pečeme ve střední troubě 10–15 minut. Jsou hotové, když zrůžoví. Nechte je vychladnout (ztuhnout), protože za tepla se trhají.
Místo ořechů můžete použít slunečnicová semínka nebo jiné oříšky. Přidat lze také sušené ovoce (datle, fíky, meruňky) nebo čokoládu.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Do dortové formy na dno naskládejte bebečka, aby zakryly dno (možno i nalámat do děr). Z mléka (nemusí být celé dvě…
více o Přepychový kalorický orgasmus
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky