Rozpustíme máslo a vyšleháme ho s cukrem. Troubu si předehřejeme na 170 °C.
Do připravené hmoty přidáme vejce, mouku, kypřicí prášek, případně sůl. Dále dosypeme vanilkový cukr a čokoládu nasekanou na malé kousky.
Z hmoty vytvoříme malé kuličky (cca 2 cm v průměru), poklademe je na plech vyložený pečicím papírem, avšak dostatečně daleko od sebe, aby se při pečení nespekly.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení