Rozpustíme máslo a vyšleháme ho s cukrem. Troubu si předehřejeme na 170 °C.
Do připravené hmoty přidáme vejce, mouku, kypřicí prášek, případně sůl. Dále dosypeme vanilkový cukr a čokoládu nasekanou na malé kousky.
Z hmoty vytvoříme malé kuličky (cca 2 cm v průměru), poklademe je na plech vyložený pečicím papírem, avšak dostatečně daleko od sebe, aby se při pečení nespekly.
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky